Caută
Close this search box.

Revoluție în Kazahstan. Scene de război, pe străzile din Almatî

kazahstan

Continuă confruntările violente între protestatari și forțele de ordine, în Kazahstan. Președintele Tokaev a anunțat că armata poate trage fără avertisment în demonstranți.

În imaginile care circulă pe rețelele sociale pot fi văzute și auzite adevărate scene de război. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmaţi au fost lichidaţi”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor. Rusia continuă să trimită trupe în Kazahstan.

În zona Pieței Republicii din Almatî continuă confruntările, potrivit unui reporter TASS. Cadavrele sunt văzute afară. Sunt câteva mașini ciuruite de gloanțe și cel puțin două dintre ele au cadavre înăuntru.

Piața este centrul acțiunii, în timp ce restul orașului este relativ liniștit, mai transmite TASS.

Nouă avioane Il-76 ale Forțelor Aeriene Ruse, cu trupe și echipamente aeropurtate, au aterizat pe aeroportul din Almatî, a informat ministerul rus al Apărării, potrivit TASS.

Unităţile din contingentul rus de menţinere a păcii au început să-şi îndeplinească sarcinile care le-au fost atribuite, a adăugat ministerul.

Un grup aerian format din peste șaptezeci de avioane Il-76 și cinci An-124 transferă non-stop unități ale contingentului rus al forțelor de menținere a păcii CSTO, în Kazahstan.

Mass-media liberă și activiști străini au devenit complici în declanșarea tragediei din Kazahstan, a declarat președintele kazah Kassym-Jomart Tokaev, în discursul său adresat națiunii.

„Operațiunea de combatere a terorismului este în desfășurare”, a spus acesta. „Militanții nu și-au depus armele și continuă să comită crime sau se pregătesc să facă acest lucru”.

„Lupta împotriva lor trebuie să se încheie”, a continuat el. „Cei care nu se vor preda vor fi distruși”. Președintele kazah spune că guvernul nu va negocia cu teroriștii.

„Au existat apeluri în străinătate pentru ca părțile să negocieze pentru o soluție pașnică a problemelor. Ce prostie. Cum pot fi purtate discuții cu criminalii și criminalii?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri