Caută
Close this search box.

Rusia l-a inclus pe Aleksei Navalnîi pe lista teroriştilor şi extremiştilor

aleksei navalnîi

Principalul opozant din Rusia, Aleksei Navalnîi, încarcerat de un an, a fost inclus pe lista teroriştilor şi extremiştilor realizată de serviciul rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring.

Lista Rosfinmonitoring, agenţia de monitorizare financiară din Rusia, include mii de persoane şi sute de organizaţii politice, islamiste, religioase şi ultranaţionaliste interzise în Rusia. Ea îi include, de exemplu, pe talibani şi gruparea jihadistă Stat Islamic.

Una dintre apropiatele sale, Liubov Sobol, care s-a exilat din cauza proceselor, a fost şi ea inclusă pe listă, potrivit Agerpres, care preia Reuters.

La începutul lunii, alţi doi colaboratori ai lui Navalnîi, Leonid Volkov şi Ivan Zdanov, au fost de asemenea trecuţi în categoria teroriştilor şi extremiştilor. Şi ei trăiesc acum în străinătate.

Moscova a interzis anul trecut, în cadrul unei campanii ample de reprimare, reţeaua politică a lui Navalnîi, declarând-o extremistă.

Aleksei Navalnîi este închis într-o colonie penitenciară din Pokrov, la aproximativ 100 de km de Moscova.

El a fost arestat anul trecut, chiar de pe aeroport, când s-a întors în Rusia, după ce fusese tratat în Germania, pentru otrăvirea cu agent neurotoxic Novicioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri