Caută
Close this search box.

Rusul Mark Kondratiuk, aur în proba masculină, la Campionatele Europene de la Tallinn

mark kondratiuk

Tânărul rus Mark Kondratiuk a obţinut vineri medalia de aur în proba masculină la Campionatele Europene de patinaj artistic, la prima sa participare, la 18 ani, la Tallinn, capitala Estoniei, cu aproximativ 20 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), informează AFP.

Kondratiuk, cu trei sărituri cvadruple în programul său liber, s-a impus cu un total de 286,56 puncte, în faţa italianului Daniel Grassl (274,48) şi a letonului Deniss Vasiljevs (272,08).

În frunte după programul scurt, rusul Andrei Mozalev a încheiat pe locul 4 (265,69). Toţi cei trei medaliaţi au urcat în premieră pe podium la o competiţie internaţională.

Din podiumul 100% rusesc după programul scurt, doar Kondratiuk a obţinut în cele din urmă o medalie. Mozalev şi Evgheni Semenenko, care erau pe locul 1, respectiv 3, au plătit vineri seară pentru erorile tehnice comise la sărituri cvadruple.

Campionul european en titre, rusul Dmitri Aliev, nu a participat. În 2021, competiţia continentală a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri