Caută
Close this search box.

VIDEO Alexandru Rafila: Până la sfârşitul lunii vom avea primele cantităţi de Molnupiravir

alexandru rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că primele cantităţi de Molnupiravir ar putea să ajungă în ţară până la finalul lunii ianuarie.

„Până la sfârşitul lunii vom avea şi primele cantităţi de Molnupiravir, cred, şi la începutul lunii februarie – jumătatea lunii februarie sau mai târziu celălalt antiviral. Noi, pentru o estimare a unui milion de cazuri în România, am considerat că circa 250.000 de pacienţi ar trebui sau să fie beneficiarii unui tratament antiviral ţintit, dar acest tratament antiviral nu se poate administra decât după evaluare medicală”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Nu este indicat ca un medicament antiviral să fie administrat oricărei persoane fără o evaluare şi o recomandare.

Nu se poate, nu este indicat să fie administrat pur şi simplu oricărei persoane, pentru că este un tratament toxic, nu este un tratament care să poată să fie luat oricând şi oricum de către oricine. Trebuie evaluare, recomandare medicală şi tratament doar pentru persoanele la care există indicaţie. Eu personal nu aş lua un antiviral decât dacă aş avea o formă de boală care ar justifica administrarea acelui antiviral„, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat vineri Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Rafila a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a vizitat mai multe secţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri