Caută
Close this search box.

VIDEO George Simion: AUR l-a numit pe Călin Georgescu președinte de onoare

călin georgescu

Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului extremist AUR, a anunțat la Antena 3 George Simion, copreședintele partidului.

Simion a explicat că AUR vrea să evite fragmentarea votului suveranist și că partidul său are suficiente funcții pentru toți.

”Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice. Și nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcții să le dăm”, a declarat George Simion, la Antena 3.

Călin Georgescu a fost indicat de Simion drept posibil candidat la alegerile prezidențiale:

”Cu siguranță, AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale, cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR, vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil”.

Călin Georgescu a apărut în anii 2000, în spațiul public, numele său fiind promovat de Dan Puric și de organele de propagandă ruse (mai întâi canalul Russia Today, apoi Sputnik).

În 2020, Călin Georgescu i-a catalogat drept eroi ai neamului românesc pe căpetenia legionară Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate politice, în perioada interbelică, și pe Ion Antonescu.

Raportul Comisiei Wiesel arată că regimul Antonescu este responsabil de moartea a 280.000 – 380.000 de evrei și 11.000 de romi.

”România nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Horia, Avram Iancu, Cuza, Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul ion Antonescu și mulți mulți alți eroi.

Prin ei vorbește și a vorbit istoria națională, și nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care azi conduc România vremelnic. Români: sus inimile, jos măștile”, spunea Călin Georgescu, într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, pe 9 noiembrie 2020.

Tot Georgescu s-a remarcat în aprilie 2021, când a declarat, într-o emisiune de la Metropola TV, postul Gabrielei Firea şi a lui Florentin Pandele, despre situația tensionată dintre Ucraina și Rusia, că ”Șansa României este înțelepciunea rusească”.

Declarația lui a fost imediat preluată de Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei. De remarcat diferența între faptele și declarațiile liderilor AUR, subliniază G4Media. Astfel, exact în ziua în care AUR l-a numit pe Călin Georgescu președinte de onoare, George Simion spunea că Holocaustul nu poate fi negat decât de nebuni.

Declarațiile lui Simion au venit ca urmare a cererii moderatorului Mihai Gâdea, de a exprima poziția AUR față de uciderea celor 6 milioane de evrei, în anii 40, la comanda dictatorului nazist Adolf Hitler.

Și România a deportat și ucis evrei, în timpul mareșalului fascist Ion Antonescu, fapt infirmat tot mai frecvent de negaționiștii Holocaustului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri