Caută
Close this search box.

VIDEO Jurnalistul Victor Ciutacu a fost decorat de ÎPS Teodosie

victor ciutacu

ÎPS Teodosie al Constanței a anunțat că l-a decorat pe Victor Ciutacu, realizator la România TV, cu „cea mai înaltă distincție de la pământul apostolic de la malul Mării Negre, Crucea Sfântul Apostol Andrei al Dobrogei”.

„La emisiunea ‘Punctul culminant’, domnul Victor Ciutacu a reușit să aducă cei mai competenți invitați, să pună adevărul cu minciuna în dialog, ca să triumfe adevărul și de aceea, pentru că Biserica este mărturisitoare a Adevărului, am avut bucuria să îmbrățișez această apreciere pentru domnul Victor Ciutacu și i-am oferit cea mai înaltă distincție de la pământul apostolic de la malul Mării Negre, Crucea Sfântul apostol Andrei al Dobrogei”, a anunțat Teodosie.

Ciutacu s-a împăunat cu decorația, menționând că lui Teodosie i-a fost greu să-l găsească, fiind foarte ocupat.

”Vestea sfârșitului de an pentru mine a fost că Arhiepiscopia Tomisului m-a distins cu Crucea Dobrogei. Și m-a bucurat și mai tare faptul că am aflat-o nu din vreun comunicat de presă impersonal, ci direct la ÎPS Teodosie. Care a avut delicatețea să mă caute pe 31 decembrie (până m-a găsit, și a durat ceva) să mă anunțe personal.

Nu-s defel familiarizat cu rânduielile bisericești, dar înțeleg că e cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului (dacă greșesc, să mă corecteze degrabă Eugen Tănăsescu) și că o voi primi pentru sprijinul pe care eu (născut evreu, botezat ortodox) l-am acordat ortodoxiei, în cel de-al doilea an al pandemiei.

Scriu și aici, în rezumat, ce i-am spus și înaltului ierarh. Dincolo de obișnuitele politețuri de complezență, sunt realmente impresionat și onorat. Și voi face tot ce-mi stă în putință să ajung cât mai curând la Constanța, să-mi ridic distincția…”, a anunțat Ciutacu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri