Caută
Close this search box.

6 pași care să te ajute să alegi șifonierul perfect

Găsirea echilibrului potrivit între garderoba ta și restul dormitorului tău poate fi dificilă. Iată câțiva pași simpli care te vor ajuta să te descurci.

Găsirea echilibrului potrivit de stil și funcționalitate între un șifonier și restul mobilierului din dormitor poate fi complicată. Iată cum să alegi șifonierul din dormitor în câțiva pași simpli:

Cu toții am râvnit la șifonierele spațioase și proiectate la modă ale stiliștilor și celebrităților. Înainte de a te inspira din garderobele lor și de a îți face rost de propriul șifonier, va trebui să îți înțelegi preferințele. Există mai multe tipuri de șifoniere care răspund cerințelor specifice ale fiecărei persoane.

Una dintre primele decizii pe care va trebui să le iei este să alegi între un șifonier liber și un șifonier încorporat. Șifonierele de sine stătătoare pot fi transportate convenabil într-o altă cameră sau într-o casă nouă.

Alternativa este să optați pentru propriul tău șifonier construit la comandă. În timp ce șifonierele încorporate nu sunt portabile și vor necesita timp pentru proiectare și construcție, acestea îți oferă, de asemenea, libertatea de a personaliza dimensiunea, materialele, culorile, finisajele și accesoriile de depozitare în funcție de preferințele tale.

Verifică dimensiunea spațiului disponibil pe podea și înălțimea tavanului înainte de a cumpăra șifonierul. De asemenea, va trebui să verifici și înălțimea tijei pentru haine. Pentru bluze, fuste și pantaloni, o înălțime de 110 centimetri ar fi de obicei suficientă, în timp ce hainele pentru copii pot fi plasate la o înălțime de aproximativ 70 de centimetri.

Rafturile mai adânci sunt, de asemenea, recomandabile, deoarece oferă mai mult spațiu de depozitare. Dar asigură-te că măsura totală nu depășește 40 cm, deoarece hainele tale trebuie să fie accesibile. Și, bineînțeles, nu lăsa șifonierul să blocheze nicio sursă de iluminat din dormitor.

Dacă camera ta este mai mică, optează pentru un șifonier cu o singură ușă sau cu ușă glisantă. Cei care au o cantitate modestă de haine se pot descurca, de obicei, cu unul dintre cele de mai sus, în timp ce cei care depozitează haine vor avea nevoie de unul dublu.

De asemenea, dacă ai multe paltoane și rochii de agățat, cea mai bună opțiune este un șifonier mai înalt, cu două bare.

Există trei măsuri pe care trebuie să le iei, atunci când calculezi dimensiunile pentru noul tău șifonier: lățimea, adâncimea și înălțimea. Măsoară spațiul pe care îl ai la dispoziție, apoi lasă 10 cm în lateral și 8 cm deasupra, pentru a te asigura că ai suficient spațiu pentru balamale și asamblare.

Păstrează un spațiu adecvat între restul mobilierului din dormitor și șifonier pentru o mișcare și o funcționare ușoară. Ia în considerare și spațiul din fața șifonierului. Nu ai spațiu de manevră? Nici o problemă. Șifonierele glisante sunt o opțiune excelentă, deoarece nu trebuie să iei în calcul niciun centimetru pentru ușile care se deschid spre exterior.

Asortează stilul șifonierului cu tema existentă a interiorului și cu tot restul pieselor de mobilier din dormitor. Acest lucru include tipul de finisaje, culorile și detaliile de pe ușă.

Optează pentru un șifonier cu uși decorative dacă dormitorul tău are interioare ornamentate. Pentru un aspect curat, minimalist, poți opta chiar și pentru un șifonier deschis elegant, fără uși.

Același lucru este valabil și pentru culorile și finisajele de pe șifonier – alege nuanțe care se potrivesc bine cu paleta existentă în cameră. Asigură-te că estetica designului atât a șifonierului, cât și a dormitorului, se completează reciproc pentru o armonie vizuală.

Decide de ce tip de depozitare ai nevoie pentru colecția ta de haine. Să presupunem că garderoba ta constă în principal din rochii și haine formale, asigură-te că ai suficient spațiu de agățat.

Pentru aceia dintre voi a căror șifoniere sunt dominate de tone de accesorii, cel mai bine este să optați pentru sertare multiple. În acest fel, puteți organiza diferite tipuri de accesorii în fiecare sertar.

Obținerea unui șifonier nou nu trebuie neapărat să îți facă o gaură în buzunar. Există o varietate de opțiuni disponibile pe piață care se potrivesc diferitelor bugete. Așadar, ține cont de acești factori importanți înainte de a îți alege șifonierul pentru dormitor, astfel încât să obții ce e mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri