Caută
Close this search box.

A murit Ioan Onisei, fost politician, directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti

ioan onisei

Directorul general interimar al Teatrului Naţional, Ioan Onisei, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunţat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

„Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme… Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Naţional, a plecat dintre noi.

Jurist de profesie a fost un mare susţinător al culturii în diversele poziţii pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreşedinte CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani. A participat, cu discreţie şi profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!”, a scris Romaşcanu, pe Facebook, conform Agerpres.

Ioan Onisei a fost vreme îndelungată politician de vârf. Conform CV-ului său de pe website-ului Camerei Deputaţilor, Onisei, căsătorit, tată al unui copil, a fost, ca membru PD, vicepreşedinte al partidului, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi secretar de stat la Ministerul Culturii şi la Ministerul Administraţiei Publice.

Din anul 2000, a fost deputat, membru al Comisiei pentru Cultură, Arte şi Mass-Media, secretar al Comisiei Speciale pentru redactarea propunerilor legislative privind Sistemul Naţional de Decoraţii, membru al Comisiei pentru redactarea propunerilor legislative pentru revizuirea Constituţiei, membru al Delegaţiei parlamentare a României la Adunarea Internaţională a parlamentarilor din statelor Francofoniei şi membru al grupurilor parlamentare de prietenie România – Belarus şi România – UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri