Caută
Close this search box.

Adrian Florin Lotrean, şeful Termoenergetica, a fost partener într-o firmă cercetată pentru spălare de bani

Adrian Florin Lotrean, preşedinte CA Termoenergetica, ar fi fost partener la o societate cercetată de DNA şi DIICOT, pentru spălare de bani.

Compania Municipala Termoenergetica București SA, operatorul rețelei de termoficare și urmașa falimentarei RADET, este principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat din București.

Compania a fost fondată în anul 2019, prin divizarea Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA (care a fost înființată ilegal). Cealaltă companie rezultată din divizare este Compania Municipală Energetica Servicii București SA.

Teoretic, Compania Municipală Termoenergetica București SA ar trebui să asigure căldură și apă caldă pentru 1.200.000 de bucureșteni (aproximativ 50% din populația Capitalei), respectiv 562.000 de apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituții bugetare, agenți economici şi sere, scrie Ziare.com.

Compania Municipală Termoenergetica București SA, deținută de Primăria Capitalei, are un consiliu de administrație provizoriu, numit anul trecut. Adrian Florin Lotrean, președintele CA, este practician în insolvență.

Lotrean este asociat în CB Nextgen Expert SRL alături de Alexandru Ionuț Tănase (și el practician în insolvență). Tănase este administrator la firma Comprest SA, care deține contractul de salubrizare și deszăpezire din Brașov.

Tănase a fost administrator și la Impetrum Investement SA, firmă pe care Lotrean a împrumutat-o cu mai mult de 230.000 de euro.

Adrian Lotrean mai este administrator în firma Goto Patking SRL, care operează parcarea de la Aeroportul Internațional Cluj. Parcarea este o adevărată mașină de făcut bani, aducând anual un profit foarte mare.

Inițial, contractul de concesiune a parcării din incinta Aeroportului a fost semnat în anul 2010, cu firma UTI Facility Management București (firma lui Tiberiu Urdăreanu, condamnat pentru spălare de bani). Pe atunci, s-a considerat că acest contract a fost unul păgubos pentru Consiliul Județean Cluj.

Între timp, UTI a intrat în dificultăți financiare și a fost preluată de Casa de Insolvență Transilvania SPRL (CITR) (controlată de cunoscutul practician în insolvență Andrei Valentin Cionca). Acesta i-a schimbat numele, în 2019, în Goto Parking.

Andrei Valentin Cionca este fondatorul CITR, unul dintre cei mai importanți jucători din insolvență din România. În timp, el și asociații lui au dezvoltat mai multe branduri pe care le-au reunit, în anul 2018, în Impetum Group SRL.

Majoritatea de 52% din această firmă o deține Andrei Valentin Cionca și soția sa Lăcrămioara Andreea Cionca-Anghelof (care este și administrator).

De-a lungul timpului, CITR și asociații ei au avut mai multe probleme cu legea. Cel mai cunoscut caz a fost dosarul în care DIICOT a cercetat un grup infracţional organizat înfiinţat acum vreo 20 de ani de Andrei Valentin Cionca, patronul CITR, precum şi de nevasta acestuia, Cionca Anghelof Andreea Lăcrimioara, și asociații săi Radu Lucian Lotrean, Vasile Godîncă, Ion Florin Brisc şi Popa Sorin Anton.

Printre societăţile aflate în insolvenţă vizate de DIICOT au fost Leonardo, Romplumb, Victoria Holding, dar şi fabuloasa insolvenţă a societăţii Mox Construction, constructorul complexului Tower din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri