Caută
Close this search box.

Anchetă la Spitalul Județean Satu Mare după moartea unui pacient din secția Psihiatrie Acuți

Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a demarat o anchetă internă după moartea unui pacient internat în secția Psihiatrie Acuți.

Reprezentanții unității sanitare spun că acesta „a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă” și au precizat că instituțiile abilitate au fost informate și vor efectua cercetările specifice, transmite Agerpres.

În seara zilei de 12.02.2022, după ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, pacientul, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanţă, însoţit de un echipaj de poliţie, la secţia Psihiatrie Acuţi unde a fost internat cu diagnosticul „Agitaţie psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburări mentale şi de comportament. Tulburăre organică de personalitate”. Internarea a fost consemnată în baza de date a secţiei la ora 19,08. După internare, dat fiind diagnosticul şi starea pacientului, a fost necesară contenţia mecanică acestuia pe perioadă determinată în conformitate cu Legea Sănătăţii Mintale. Ulterior, după sedare, pacientul a fost decontenţionat. În dimineaţa zilei de de 13.02.2022, în jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaletă pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice. După un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Reprezentanții SJU Satu Mare susțin că a fost alertat personalul de serviciu și s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare, inclusiv de către un echipaj SMURD, însă acestea nu au avut efectul scontat, iar după 90 de minute a fost declarat decesul.

Au fost anunţate instituţiile abilitate, Poliţie, Parchet, care vor efectua ancheta specifică. Conducerea SJU Satu Mare a demarat o anchetă internă rezultatele acesteia urmând a fi comunicate ulterior. Mai menţionăm faptul că pacientul a avut mai multe internări succesive în cadrul secţiei Psihiatrie, ultimele fiind în lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2021, şi ianuarie 2022”, mai menționează SJU Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri