Caută
Close this search box.

ASF propune Guvernului plafonarea preţurilor la RCA, pentru şase luni

rca

O propunere de plafonare pentru şase luni, a prețurilor RCA, a fost transmisă Guvernului, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, a precizat pentru HotNews.ro Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Transportatorilor Auto (COTAR).

Potrivit acestuia, ‘propunerea s-a făcut cu sprijinul președintelui ASF, Nicu Marcu, în urma discuțiilor și dovezilor prezentate de transportatori și vizează sprijinirea tuturor celor peste 8,5 milioane de români care plătesc polițe RCA.

Și alte două surse apropiate procesului au confirmat că această propunere de plafonare a prețurilor RCA a fost transmisă către Ministerul de Finanțe. Potrivit lui Vasile Ștefănescu, prețurile ar urma să fie plafonate pentru 6 luni, la tarifele de referință comunicate de ASF.

Acela va fi tariful maximal și, în funcție de clasa de bonus malus, prețul RCA va scădea, susține Vasile Ștefănescu.

Mai multe patronate din transporturi au cerut adoptarea de urgență a unei hotărâri, pentru plafonarea tarifelor RCA, așa cum s-a mai întâmplat în anul 2017, în caz contrar aceștia amenințând cu proteste, în toată țara.

Tot astăzi, o altă federație din Transporturi a reclamat creșterea mare a prețurilor la carburanți și dublarea tarifelor RCA, în ultimele şase luni, amenințând cu proteste, dacă Guvernul nu va lua măsuri urgente.

COTAR, APTE 2002 și APULUM au cerut adoptarea de urgență a unei hotărâri pentru plafonarea tarifelor RCA, informează RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri