Caută
Close this search box.

Atac cibernetic în Ucraina asupra Ministerului Apărării și a unor bănci

Centrul de securitate cibernetică al Ucrainei a anunțat marți că site-urile web ale ministerului ucrainean al apărării și ale băncilor Privatbank și Oshadbank au fost supuse unui atac cibernetic, a informat agenția de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Centrul ucrainean pentru comunicații strategice și securitate informațională, care face parte din Ministerul Culturii, nu a spus pe cine a dat vina pentru atac, dar a arătat cu degetul spre Rusia.

„Nu este exclus ca agresorul să folosească mici trucuri murdare, deoarece planurile sale agresive nu funcționează la scară largă”, se arată în comunicatul citat de TVR.

Kievul a învinuit Moscova pentru atacuri similare în trecut, de când Rusia a început să adune peste 100.000 de militari în apropierea frontierei.

Ministerul a postat pe Twitter că site-ul său a fost supus unui atac cibernetic și că lucrează la restabilirea accesului la acesta.

Oshadbank a confirmat atacul cibernetic, spunând că acesta a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale.

Centrul de comunicații strategice a spus că utilizatorii Privatbank au avut și probleme cu plățile și cu o aplicație bancară, dar Privatbank nu a comentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri