Caută
Close this search box.

Atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului fake news s-au intensificat

hellvig

Atacurile cibernetice, activităţile de spionaj şi cele asociate fenomenului „fake news” s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional, a evidenţiat directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, prezent la şedinţa Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, informează un comunicat al serviciului.

Hellvig a prezentat, la solicitarea comisiei parlamentare, o analiză de securitate, din perspectiva atribuţiilor legale ale SRI şi în contextul situaţiei tensionate din Ucraina, conform Agerpres.

În acest context, el a prezentat şi o analiză privind riscurile de securitate la care ar putea fi expusă România în perioada următoare în funcţie de factorii externi.

„Membrilor comisiei li s-a subliniat importanţa şi reala necesitate a actualizării pachetului de legi privind securitatea naţională, cu atât mai mult cu cât mediul regional de securitate este într-o dinamică continuă”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, „SRI a informat consistent şi timpuriu beneficiarii legali, potrivit competenţelor prevăzute de lege, pe subiectele discutate în cadrul acestei şedinţe şi îşi reiterează determinarea de a continua să lucreze în interesul statului român şi al cetăţenilor săi, în strânsă legătură cu celelalte instituţii abilitate pentru prezervarea securităţii naţionale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri