Caută
Close this search box.

Avertisment: Ameninţările cu sancţiuni ale Washingtonului nu vor face Moscova să bată în retragere

Moscova a afirmat marţi că nu va „bate în retragere” în faţa ameninţărilor cu sancţiuni ale Washingtonului în legătură cu tensiunile privind Ucraina, înaintea unei convorbiri telefonice programate în cursul zilei între ministrul rus şi cel american de externe, transmite AFP.

„Washingtonul şi nu Moscova este cel care alimentează tensiunile. Nu vom bate în retragere la ameninţările cu sancţiuni americane”, a asigurat ambasada Federaţiei Ruse la Washington pe pagina sa de Facebook.

Ambasada rusă a reacţionat astfel la un mesaj pe Twitter al diplomaţiei americane care a acuzat Moscova că a „invadat” Ucraina în 2014 şi a anexat peninsula Crimeea.

Şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi Antony Blinken, vor avea o convorbire telefonică marţi, în contextul tensiunilor dintre ţările lor legate de Ucraina, a anunţat luni Moscova.

Occidentalii îi acuză pe ruşi că au dislocat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina în pregătirea unei posibile invazii. Kremlinul asigură că nu intenţionează să atace Ucraina, dar solicită garanţii formale de securitate, în special asigurarea juridică că Ucraina nu va deveni niciodată membră a NATO, dar şi revenirea la dislocările militare ale Alianţei Nord-Atlantice din 1997.

Miercurea trecută, Statele Unite şi NATO au respins prin scrisori solicitările Moscovei, iar luni un oficial american a confirmat că Statele Unite au primit un răspuns scris din partea Rusiei la propria scrisoare privind criza din Ucraina, fără a da detalii despre conţinutul documentului. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri