Caută
Close this search box.

Black Cube a făcut înţelegere cu DIICOT. Urmează să fie identificaţi clienţii firmei, care au provocat scandalul

black cube

Liderii afacerii Black Cube, care este o agenţie internaţională de business intelligence şi consultanţă strategică, Dan Zorella, Avi Yanus şi Gal Farchi, au ajuns la o înţelegere cu DIICOT.

Pedeapsa pentru aceştia ar fi de 2 ani şi 11 luni de închisoare, cu suspendare şi un termen de supraveghere de 3 ani. Fiecare, în dosarul spionării fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Aşa reiese de pe portalul Tribunalului Bucureşti, coroborat cu un răspuns oficial al DIICOT, pentru G4Media.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost parafat pe 9 septembrie 2021. Instanţa trebuie să dea un verdict de confirmare nouă zile mai târziu, pe 17 februarie 2022.

Şefii Black Cube sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, fals informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice şi violarea secretului corespondenţei.

Ei ar fi pus la cale Operaţiunea Tornado, de spionare şi de hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, la solicitarea unor clienţi care urmează a fi identificaţi şi traşi la răspundere penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri