Prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut o revizuire a licenţei canalului de ştiri RT susţinut de Rusia, potrivit Variety.

Adresându-se miercuri Camerei Comunelor, Johnson a afirmat că secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a cerut Ofcom, autoritatea de reglementare a presei din Regatul Unit, să revizuiască operaţiunile postului de televiziune, care era cunoscut anterior sub numele de Russia Today.

Johnson a spus: „Trăim în democraţie şi trăim într-o ţară care crede în libertatea de exprimare. Şi cred că este important să lăsăm mai degrabă în seama Ofcom decât a politicienilor să decidă ce organizaţii media să interzică – este ceea ce face Rusia”.

Johnson i-a răspuns liderului opoziţiei Keir Starmer, preşedintele partidului Laburist, care a spus: „Russia Today este unealta personală (a preşedintelui rus Vladimir Putin) de propagandă. Nu văd de ce i s-ar permite să continue să emită în această ţară”.

În scrisoarea adresată directorului Ofcom, Melanie Dawes, Dorries a scris că postul RT „se dovedeşte o parte a campaniei globale de dezinformare a Rusiei”, potrivit News.ro. „Mă îngrijorează că radiodifuzori precum RT, despre care Ofcom a constatat că au încălcat în mod repetat Codul de difuzare în trecut, vor căuta să răspândească dezinformări dăunătoare cu privire la criza în curs din Ucraina”.

Ofcom a precizat că va acţiona „cu prioritate” dacă vor exista preocupări de acurateţe cu privire la orice radiodifuzor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.