Caută
Close this search box.

Boris Johnson a cerut o revizuire a licenţei Russia Today, canal de știri susţinut de Rusia

boris johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut o revizuire a licenţei canalului de ştiri RT susţinut de Rusia, potrivit Variety.

Adresându-se miercuri Camerei Comunelor, Johnson a afirmat că secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a cerut Ofcom, autoritatea de reglementare a presei din Regatul Unit, să revizuiască operaţiunile postului de televiziune, care era cunoscut anterior sub numele de Russia Today.

Johnson a spus: „Trăim în democraţie şi trăim într-o ţară care crede în libertatea de exprimare. Şi cred că este important să lăsăm mai degrabă în seama Ofcom decât a politicienilor să decidă ce organizaţii media să interzică – este ceea ce face Rusia”.

Johnson i-a răspuns liderului opoziţiei Keir Starmer, preşedintele partidului Laburist, care a spus: „Russia Today este unealta personală (a preşedintelui rus Vladimir Putin) de propagandă. Nu văd de ce i s-ar permite să continue să emită în această ţară”.

În scrisoarea adresată directorului Ofcom, Melanie Dawes, Dorries a scris că postul RT „se dovedeşte o parte a campaniei globale de dezinformare a Rusiei”, potrivit News.ro. „Mă îngrijorează că radiodifuzori precum RT, despre care Ofcom a constatat că au încălcat în mod repetat Codul de difuzare în trecut, vor căuta să răspândească dezinformări dăunătoare cu privire la criza în curs din Ucraina”.

Ofcom a precizat că va acţiona „cu prioritate” dacă vor exista preocupări de acurateţe cu privire la orice radiodifuzor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri