Planurile pentru organizarea unei întâlniri între preşedintele american Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin au fost anulate, a anunţat marţi Casa Albă, potrivit DPA.

Purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Jen Psaki, a spus că liderul de la Casa Albă este deschis în general la diplomaţie şi discuţii la cel mai înalt nivel, dar că acum, când Rusia extinde conflictul din Ucraina, nu este momentul potrivit.

„Nu vom închide niciodată complet uşa diplomaţiei”, a declarat purtătoarea de cuvânt, precizând însă că este nevoie de o schimbare de direcţie din partea Moscovei.

O întâlnire faţă în faţă între Putin şi Biden fusese în discuţie în ultimele zile. Biden a fost de acord în principiu cu o astfel de întâlnire, iar Kremlinul a părut de asemenea deschis, conform Casei Albe.

Jen Psaki a spus că nu a existat niciodată un calendar concret pentru o nouă întâlnire între cei doi preşedinţi şi că detaliile urmau să fie discutate joi între secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Acum însă şi această întâlnire între cei doi miniştri de externe a fost anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.