Caută
Close this search box.

Cătălin Drulă: Lumea liberă nu a fost niciodată mai unită decât acum. Sancţiunile istorice anunţate de Uniunea Europeană sunt o oglindă a solidarităţii manifestate de cetăţenii europeni

drulă

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că sancţiunile istorice anunţate de Uniunea Europeană sunt „o oglindă a solidarităţii manifestate de cetăţenii europeni”. „Lumea liberă nu a fost niciodată mai unită decât acum”, consideră el.

„Lumea liberă nu a fost niciodată mai unită decât acum. Sancţiunile istorice anunţate de Uniunea Europeană sunt o oglindă a solidarităţii manifestate de cetăţenii europeni. Închiderea spaţiului aerian, interzicerea propagandei ruse, excluderea unui număr de bănci din SWIFT şi, mai ales, livrarea de armament – toate acestea sunt răspunsul potrivit în faţa violării repetate a dreptului internaţional şi a suveranităţii mai multor state europene”, a afirmat Cătălin Drulă, duminică, într-i postare pe Facebook.

El a adăugat că „dictatura şi agresiunea nu au viitor în Europa”, iar „libertatea va triumfa”.

„Uniunea Europeană a anunţat în această seară că va cumpăra arme pentru Ucraina. Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a mai anunţat şi sancţiuni care vizează oligarhii ruşi, instrumentele de propagandă şi finanţele Kremlinului. Sunt decizii istorice a căror primă semnificaţie este că pentru toţi europenii libertatea înseamnă mult mai mult decât că privim cu “atenţie şi îngrijorare” la ce se întâmplă lângă graniţele noastre”, a scris pe Facebook şi Dan Barna.

El consideră că, „asistând la gesturile de solidarite ale oamenilor simpli şi ale întregii Uniuni, văzând acţiunile ferme ale Comisiei, azi, poate mult decât oricând, avem motive să fim mândri că suntem europeni”.

Uniunea Europeană îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruse, va finanţa livrările de arme către Ucraina şi va interzice unele instituţii de presă pro-Kremlin ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică seară, că „pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme şi alte echipamente către o ţară care este atacată”, relatează AP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri