Caută
Close this search box.

Cîţu: Chestorii trebuiau să-l scoată din sală pe George Simion. Asta nu e democraţie, e legea pumnului

cîţu

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a afirmat luni seară că deputatul George Simion, copreşedinte AUR, ar fi trebuit dat afară de chestori din sala de plen, după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Vom vedea ce putem să facem în regulament ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. Eu cred că astăzi chestorii trebuiau să intervină, să-l ia şi să-l scoată din sală pe George Simion, nu pe ministru.

Până la urmă, trebuie să vedem dacă este ok ca un parlamentar să vină lângă un vorbitor. În Parlamentul României poţi să-ţi exprimi public opinia la microfon (…), dar să vii şi să agresezi fizic pe cineva, trebuie sancţionat şi de Parlament şi de autorităţile române”, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

El a adăugat că acesta nu este singurul incident şi că evenimentul ar fi putut fi evitat în situaţia în care comportamentul celor de la AUR ar fi fost sancţionat cu o plângere penală când au depus moţiunea, alături de USR.

„Am vorbit şi eu cu domnul ministru Popescu, este impardonabil, este îngrozitor, dar să ne aducem aminte, nu este singurul incident.

În momentul în care a fost depusă moţiunea USR – AUR, exact acelaşi lucru am avut de la aceiaşi oameni. Atunci, lângă ei, erau şi cei de la USR, acelaşi comportament care nu a fost sancţionat atunci.

Faptul că nu a fost sancţionat atunci cu o plângere penală, am avut astăzi un eveniment în care a recidivat aceeaşi grupare politică. Grupare extremistă, xenofobă, antisemită, o grupare care şi-a făcut un titlu de glorie din a agresa verbal şi fizic pe cei care nu au aceeaşi opinie. Asta nu înseamnă democraţie, înseamnă legea pumnului şi nu vom tolera aşa ceva”, a spus Cîţu.

Preşedintele Senatului a precizat că va propune în Birourile permanente reunite impunerea unor „sancţiuni clare şi dure pentru cei care vor face astfel de gesturi în viitor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri