Caută
Close this search box.

Civilii din Odesa au început să se antreneze cu puști de lemn

odesa

În timp ce Rusia face exerciții militare cu zeci de nave, în Marea Neagră, la Odesa, oamenii de rând se pregătesc să-și apere orașul, în caz că rușii vor ataca.

Cetățeni care nu au mai ținut vreodată o armă în mână s-au înscris voluntari, în Forțele de Apărare Teritorială, și se antrenează cu puști de lemn.

Dacă va fi nevoie de ei, ar putea fi trimiși să combată eventualele manevre de sabotaj. Iulia, voluntar în Forțele de Apărare a Odesei: „Nu am nici o experiență în sport, darămite în arte marțiale sau ceva de genul acesta.

Sunt o persoană foarte pașnică, iar îndeletnicirile mele în viața de zi cu zi includ goblenul, gătitul și așa mai departe.

Dar acum, înțeleg că s-ar putea să trebuiască să rezistăm împotriva unor oameni bine pregătiți. Și pentru a rezista în fața acelor oameni trebuie să ne antrenăm măcar puțin”.

Valeri Nahvînov, instructor al Forțelor de Apărare a Odesei, citat de Digi24: „Forțele de Apărare Teritorială pot fi cu siguranță incluse în patrule de stradă sau în apărarea infrastructurii critice.

În regiunea Odesa sunt multe situri de infrastructură critică. Aici oamenii pot primi pregătire pentru a rezista manevrelor de sabotaj”.

Occidentul pare tot mai îngrijorat de iminenţa unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară.

Moscova neagă că ar avea o asemenea intenţie, dar cere garanţii de securitate din partea SUA şi a NATO. Washingtonul a atras atenţia că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina ”în orice moment”.

Ucraina a cerut luni o reuniune de urgență cu Rusia şi ţările din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) și a acuzat Moscova că nu oferă informaţii cu privire la deplasările trupelor sale comasate la frontiera ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri