Caută
Close this search box.

Clotilde Armand: Ce se întâmplă acum cu USR poate lăsa răni adânci şi mult dezgust celor care încă mai cred în noi. Criza USR trebuie să sfârşească curând

clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că „din lupta cu bâlciul şi senzaţionalul unui aşa zis conflict politic intern nimeni nu are de câştigat”. „Ce se întâmplă acum cu USR poate lăsa răni adânci şi mult dezgust celor care încă mai cred în noi. Criza USR trebuie să sfârşească curând”, subliniază ea.

„USR trebuie să livreze performanţă administrativă, să demonstreze în primul rând la nivel local că poate transforma o primărie erodată de corupţie într-una performantă. Peste tot în teritoriu. De la sat până la oraş. Acesta este singurul program politic cunoscut de mine şi asumat de mine”, a scris, duminică seară, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ea a subliniat că nimeni nu are de câştigat din conflicte interne.

„Din lupta cu bâlciul şi senzaţionalul unui aşa zis conflict politic intern nimeni nu are de câştigat. Dimpotrivă. Avem o responsabilitate imensă pe umerii noştri, nu mai avem timp de conflicte. «Ce se întâmplă după acest episod se sfârşeşte? Cetăţenii unde sunt în tot acest episod?» Acestea sunt adevăratele întrebări. Pentru că altfel suntem doar într-o falsă luptă unde nu există nici un câştigător. Există doar învinşi. Ce se întâmplă acum cu USR poate lăsa răni adânci şi mult dezgust celor care încă mai cred în noi. Criza USR trebuie să sfârşească curând. Hai! #LaTreabă! Că avem multe de făcut”, a afirmat Armand.

Scandalul în USR a început joi, după ce liderul USR şi-a prezentat programul de preşedinte pentru următorii 2 ani. Docmentul cuprinde măsuri pe care parte dintre liderii formaţiunii le consideră de neacceptat.

LideruL USR Dacian Cioloş a afirmat de mai multe ori, în şedinţa de joi, în care şi-a prezentat programul politic, că, în cazul în care programul nu e aprobat, îşi depune mandatul, invocând inclusiv cuvântul ”demisie”, potrivit unor înregistrări obţinute de News.ro. Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept ”complet false” informaţiile pe această temă, precum şi pe cele potrivit cărora ar fi făcut referire la posibilitatea unei separări a grupurilor parlamentare USR, invocând revenirea la PLUS.

Biroul Naţional al USR a votat, duminică, în unanimitate pentru desecretizarea şedinţei, potrivit unor surse politice participante la şedinţă. Anterior, pe unul dintre grupurile interne, preşedintele USR, Dacian Cioloş, le-a transmis colegilor că a afirmat în şedinţa de joi ceea ce va spune şi luni: dacă măsurile propuse de el nu vor fi votate, va renunţa la funcţia de preşedinte. ”Voi continua ca membru”, a transmis Cioloş.

Vineri, după apariţia primelor informaii referitoare la şedinţă, la programul politic avansat de Cioloş, precum şi la faptul că ar fi ameninţat cu demisia, Dacian Cioloş a declarat pentru News.ro: “Este o dezinformare. Nu e adevărat, nu plec din partid. Câtă vreme partidul poate evolua şi se poate dezvolta, nu plec. Şi mai bine ar face colegii să se gândească la măsurile de reformă pe care le-am propus, să vină cu amendamente argumentate, sa dezbată conţinutul lor, decat să răspândească ştiri complet false”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri