Caută
Close this search box.

Cristi Burci s-a căsătorit. Nunta – magnet de personaje controversate

burci

Nunta omului de afaceri Cristian Burci a avut loc la un hotel de lux din Abu Dhabi şi a strâns printre invitați zeci de persoane publice cu pedigree penal controversat. Printre acestea, sunt mai mulți politicieni și oameni de afaceri cu probleme.

Imaginile postate pe site-ul Realitatea din Moldova arată că printre petrecăreți s-au numărat omul de afaceri Cristi Borcea, care a stat peste cinci ani în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de două ori, în dosarurile transferurilor fictive de la Dinamo și plajelor retrocedate ilegal, din Mamaia.

În imagini apare și politicianul Nicu Bănicioiu (Pro România), trimis în judecată de DNA, în decembrie 2021. Acesta este acuzat că ar fi promis unor oameni de afaceri că intervine pentru numirea sau păstrarea în funcție a managerilor de spital. DNA susține că Bănicioiu ar fi luat mită aproape patru milioane de lei.

Și afaceristul Gruia Stoica apare în imaginile postate pe portalul din Moldova. În februarie 2016, Gruia Stoica a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani, pentru trafic de influență.

Gruia Stoica a fost găsit vinovat că a dat o mită de 3 milioane de euro ca să obțină un contract pentru compania sa feroviară, GFR.

Potrivit informațiilor, la nunta lui Burci a participat și soția lui Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL și unul dintre cei mai influenți liberali. Iulian Dumitrescu nu a răspuns la apelul și mesajele reporterului G4Media, pentru a explica ce legături are cu Cristian Burci.

Imagini de la nuntă a postat pe contul său de Instagram și Renato Usatîi, un controversat politician din Republica Moldova.

Usatîi a fost urmărit penal în mai multe dosare de corupție din Moldova, iar anul trecut a demisionat din poziția de primar al orașului Bălți.

Tot pe Instagram a postat imagini de la nuntă și Mihaela Beciu, o liberală din organizația din Sectorul 3.

Beciu are relații apropiate cu mai mulți lideri PNL.

Și clujeanul Avram Gal, liderul ALDE Diaspora, a postat sâmbătă pe contul său de Facebook imagini cu el în Abu Dhabi, unde are loc nunta afaceristului Cristi Burci. Avram Gal e trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență legat de compania de stat Unifarm.

Omul de afaceri Cristian Burci (57 de ani) și iubita sa, Elena Voinea (33 de ani), s-au căsătorit sâmbătă în Emiratele Arabe Unite, într-un luxos hotel din Abu Dhabi.

La ceremonie au fost invitați mai mulți oameni de afaceri, patroni de media și politicieni, o parte având în prezent sau în trecut probleme penale.

Naș este Dumitru Nicolae ”Niro” care a executat 11 de luni de închisoare, în perioada 2016-2017, pentru trafic de influență.

Burci însuși este în vizorul procurorilor, fiind trimis în judecată de DNA și având calitatea de suspect, într-un dosar al DIICOT. La nuntă au cântat Andra, manelistul Adrian Copilu Minune și Loredana Groza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri