Caută
Close this search box.

Cu trotineta electrică în București doar cu poliță de asigurare

Polițele RCA vor fi necesare și pentru trotinete pentru ca persoanele care le folosesc să fie mai responsabile. Numărul mare de accidente în care au fost implicate aceste mijloace de deplasare impun o măsură care să îndemne la prudență în trafic, spun reprezentanții Autorității de supraveghere financiară.

„Măsura nu e tocmai pe placul multora dintre cei care au crezut că vor scapă de cheltuieli dacă înlocuiesc mașîna cu trotineta”, spune purtătorul de cuvânt al ASF, Dan Apostol, potrivit TVR.

Polițiștii, în schimb, atrag atenția că au fost foarte multe accidente pentru că unii dintre care urcă pe trotinete nu respectă reguli elementare.

Doar în ultimii trei ani, în București au fost înregistrate aproape 100 de accidente cu trotinete electrice. Peste 90 de persoane au fost grav rănite. Cifele sunt cel puțin de două ori mai mari dacă vorbim de bicicliști. Accidentele în care au fost aceștia implicați s-au soldat și cu şapte morți.

Obligația a încheia o poliţă de asigurare şi dacă mergi cu trotineta va fi introdusă și la noi din 2023 când se transpune în legislație o directivă europeană, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri