Caută
Close this search box.

Cu Ucraina invadată, petrolul ar putea ajunge la 120 de dolari/baril

preţul petrolului
Petrolul va ajunge cu siguranță la 120 de dolari/baril, iar economia globală va fi radical afectată, dacă Rusia invadează Ucraina, crede analistul David Roche.
Contractele pentru petrolul cu livrare în aprilie se tranzacţionau astăzi în ușoară scădere, la aproximativ 90,50 dolari/baril.
Moscova a negat că plănuiește să invadeze Ucraina vecină, dar a mutat la graniță aproximativ 130.000 de soldați, tancuri, rachete și chiar provizii de sânge proaspăt.
Kremlinul cere ca Ucrainei să nu i se permită niciodată să devină membru NATO și a mai spus că dorește ca organizația să își reducă prezența în Europa de Est.
Vorbind la emisiunea „Squawk Box Europe”, de la CNBC, Roche s-a referit la incertitudinea cu privire la următorii pași ai Rusiei ca fiind „fantoma din cameră” – una cu potențialul de a perturba masiv piețele globale.
„Cred că, dacă ar avea loc o invazie în Ucraina și ar exista sancțiuni care să împiedice fie accesul Rusiei la mecanismele de schimb valutar, la sistemele de comunicații bancare și așa mai departe, fie să o împiedice să își exporte produsele de bază, fie petrol, fie gaze sau cărbune, cred că în acel moment veți vedea cu siguranță prețul petrolului la 120 de dolari [pe baril]”, a spus el.
Contractele pentru petrol cu livrare în aprilie se tranzacţionau astăzi în ușoară scădere, la aproximativ 90,50 dolari/baril, însă prețul petrolului a înregistrat creșteri constante, de la începutul anului, când se tranzacționa sub 80 de dolari/baril.
Duminică, consilierul pentru securitate națională de la Casă Albă, Jake Sullivan, a avertizat că o invazie ar putea avea loc în orice zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri