Caută
Close this search box.

Dan Barna: USR nu votează interzicea live-urilor în Parlament

dan barna

Deputatul USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri, că prin modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaților se dorește revenirea la ”epoca Dragnea”, pe care o califică drept una plină de abuzuri. În consecință, USR nu va vota interzicerea live-urilor în Parlament.

”Abuzurile pe care le fac în prezent PSD și PNL ne arată că își doresc revenirea la situația din 2016, atunci când în Parlament se produceau toate abuzurile posibile.

Susținem toate sancțiunile privind blocarea violenței, dar nu vom susține niciodată modificările prin care nu mai avem voie cu bannere în sală sau live-uri prin care arată românilor ceea ce se întâmplă în Parlament.

Acțiunile prin care este blocat un întreg grup din cauza acțiunii unui parlamentar, chiar dacă acum par îndreptate împotriva AUR, un partid aflat în afara vieții parlamentare, pe viitor ar putea fi utilizate împotriva oricărui partid de opoziție pentru a-i reduce la tăcere”, a declarat Dan Barna.

De aceeași părere este și AUR. Copreședintele AUR, George Simion, a declarat, miercuri, la Parlament că PNL și PSD vor „să pună pumnul în gură opoziției” prin interzicerea filmărilor la lucrările Parlamentului.

Simion a spus că este de acord să fie sancționat pentru ce s-a întâmplat cu ministrul Popescu în plen, dar nu și cu interzicerea filmărilor.

„Una e violența, una sunt injuriile care trebuie penalizate, dar ce au cu filmările? Vor să pună pumnul în gură opoziției. Să se gândească că vom ajunge și noi la putere și ei vor fi în opoziție. Să fie pedepsiți cei care fac acte de violență, dar să ne lase să filmăm, asta e transparență”, a afirmat George Simion.

Liderul partidului de extremă dreapta AUR a acuzat USR că, deși „era campion al transparenței, a votat cot la cot cu ei”. George Simion a făcut această afirmație deși parlamentarii USR s-au exprimat clar împotriva interzicerii filmărilor la lucrările Parlamentului.

Citește și: Florin Cîțu: Tot USR a stat lângă AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri