Caută
Close this search box.

Demisiile din USR continuă: Vlad Teohari, ultimul demisionar

usr

Vlad Teohari, unul dintre contestatarii aripii Barna din USR, a anunțat că a demisonat din formațiune. Este unul dintre cei peste 60 de membri ai USR Diaspora care au plecat din partid.

Am ajuns și în punctul ăsta, am demisionat din USR. Motivul principal pentru care mă opresc aici este că simt că nu mai pot construi. Nu pot, nu pentru că nu vreau, ci pentru că îmi lipsește încrederea care îmi dădea energie. Echipa majoritară din partid (echipa Barna) a ales de ceva vreme un drum total opus idealurilor la care eu și mulți alții am aderat. Latura colorată a USR-ului, cea care este dincolo de granițele terestre ale României, a fost de prea multe ori mâzgălită de la București cu interese meschine. Dacă finalul ar fi acum, ar fi fost o poveste tristă, dar ea poate fi începutul unei noi mișcări care să promită mai puțin și să facă mai mult. Resurse avem și am motive puternice să cred că ne vom regrupa. Rămâne doar să ne folosim cunoștințele acumulate pentru că încrederea pornește cu dreptul. Abia atunci, USR-ul nu va mai putea afirma că este singura variantă la actuala clasă politică și probabil tot atunci vor fi nevoiți să se uite și la ce nu funcționează intern”, a scris Teohari, pe Facebook.

Peste 60 de membri ai USR Diaspora și-au depus demisiile din partid după ce Dacian Cioloș a renunțat la funcția de președinte. S-a întâmplat asta după ce Biroul Național, controlat de aripa Barna, a respins la vot programul său de reforme. Conducerea interimară a USR a fost preluată de Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri