Caută
Close this search box.

Directorul general al OMS îi cere premierului chinez o colaborare mai puternică în legătură cu originea coronavirusului

oms

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a vorbit premierului chinez Li Keqiang, cu care a avut o întâlnire la Beijing, despre necesitatea unei „colaborări mai puternice” pentru a determina originile COVID-19 şi a cerut ca aceasta „să aibă la bază ştiinţa şi dovezi”, transmite duminică EFE, preluată de Agerpres.

Într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe profilul său oficial de Twitter, Tedros i-a mulţumit lui Li pentru sprijinul oferit în vederea „consolidării OMS” şi a menţionat că a vorbit cu el despre intensificarea campaniilor mondiale de vaccinare, pentru a reuşi ca 70% din populaţia globului să primească serul anticoronavirus.

„Solidaritatea este cheia pentru a garanta accesul şi caracterul accesibil al vaccinurilor”, a adăugat el.

După întrevederea de sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe din China a publicat un comunicat în care menţionează că Tedros a declarat că „OMS aderă la principiile ştiinţifice pentru anchetarea originilor virusului şi se opune politizării”acestui proces.

În ceea ce-l priveşte, Li a cerut „unitate şi cooperare” în lupta mondială împotriva SARS-CoV-2 şi a fost de acord cu privire la importanţa accesibilităţii atât din punct de vedere al costurilor, cât şi al disponibilităţii vaccinurilor pentru „a forma o barieră umanitară”.

Potrivit premierului chinez, obiectivul ar trebui să fie „utilizarea mijloacelor ştiinţifice şi tehnologice pentru a dezvolta medicamente eficiente care să ajute la înfrângerea noului coronavirus, duşmanul comun al umanităţii, cât mai repede cu putinţă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri