Caută
Close this search box.

Donald Trump, părăsit de echipa de contabili Mazars, nereguli în declarațiile financiare

mazars

Firma de experţi-contabili a fostului preşedinte republican, Donald Trump, Mazars, a renunţat la clientul său de lungă durată, afirmând că declaraţiile financiare pe care el le-a furnizat timp de aproape un deceniu nu sunt fiabile, potrivit unor documente judiciare dezvăluite,  notează AFP.

Săptămâna trecută, grupul Mazars a informat Trump Organization într-o scrisoare că nu va mai lucra pentru companie, care face obiectul unei anchete pentru o posibilă evaziune fiscală.

Documentul a fost prezentat în instanţă de procurorul statului, Letitia James, care îi cerea unui judecător să-l oblige pe Donald Trump să respecte citaţiile de a depune mărturie în cadrul anchetei.

Letitia James a anunţat luna trecută că echipa ei a descoperit dovezi de fraudă, în special evaluarea frauduloasă a activelor.

Potrivit Mazars, descoperirile procurorului au făcut firma să considere că, de la anul încheiat la 30 iunie 2011 până la anul încheiat la 30 iunie 2020, contabilitatea lui Trump „nu mai trebuie să fie considerată fiabilă”.

Firma a adăugat că propria anchetă şi „informaţii primite din surse interne şi externe” au influenţat, de asemenea, opţiunea sa.

„Deşi nu am ajuns la concluzia că diferitele bilanţuri, în ansamblul lor, ar conţine nereguli semnificative, date fiind circumstanţele, considerăm că recomandarea noastră de a nu ne mai baza pe aceste documente financiare este justificată”, potrivit scrisorii.

În parte din cauza acestei decizii, Mazars „nu mai este în măsură să furnizeze Trump Organization un nou produs”, continuă documentul. Aceste declaraţii financiare sunt în centrul anchetei procurorului James şi al unei alte anchete, penale, a procurorului districtual din Manhattan.

Trump Organization este suspectată că a supraevaluat valoarea anumitor proprietăţi atunci când a solicitat împrumuturi de la bănci şi că a subevaluat aceleaşi proprietăţi pentru fisc cu scopul de a plăti impozite mai mici.

În iulie, Trump Organization şi contabilul său de încredere, Allen Weisselberg, au pledat nevinovaţi în faţa unui tribunal din New York pentru 15 capete de acuzare de fraudă şi evaziune fiscală. Biroul procurorului districtual din Manhattan a primit de la Mazars în ianuarie declaraţii fiscale multianuale ale lui Donald Trump, după o bătălie juridică care a mers până la Curtea Supremă.

Pentru Donald Trump, cele două anchete sunt motivate de obiective politice. Dar aceste probleme judiciare i-ar putea complica o posibilă a doua cursă pentru Casa Albă. Omul de afaceri de 75 de ani ar putea avea în vedere o eventuală nouă candidatură la nominalizarea republicană, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri