Caută
Close this search box.

Dosare penale și arestări în Ottawa, unde camionagiii continuă să blocheze orașul

Protestul camionagiilor din Ottawa a generat până acum deschiderea a 80 de dosare penale și zeci de persoane au fost deja arestate.

Poliția din Ottawa a declarat că demonstranții „hotărâți” rămân în capitala Canadei după aproape două săptămâni de protest. Ottawa este în stare de urgență de duminică. Poliția a descoperit că în aproape un sfert dintre sutele de camioanele care au blocat orașul sunt și copii și se tem pentru siguranța acestora, au declarat autoritățile, scrie BBC.

Deși protestul a fost în mare parte pașnic, poliția și-a exprimat îngrijorarea că acțiunea încurajează acțiunile extremiste. Polițiștii le-au transmis protestatarilor să plece, dar aceștia s-au opus. S-au confruntat chiar cu o amenințare cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, acțiune despre care autoritățile au spus că a urmărit distragerea atenției poliției. Se pare că un ofițer a fost atacat de un camionagiu.

Într-o conferință de presă de marți, adjunctul poliției Steve Bell a spus: „Mesajul nostru către demonstranți rămâne același: Nu veniți. Dacă veți veni, vor fi consecințe”.

Poliția anchetează fapte de incitare la ură și distrugere, transmite Digi24.

Steve Bell a dezvăluit că poliția a găsit aproximativ 100 de camioane cu copii în ele și a contactat Societatea de Ajutor pentru Copii de teamă că aceștia ar putea fi expuși la zgomot, fum și lipsa igienei.

La aproximativ 1.190 km distanță de Ottawa, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei din Canada a fost parțial redeschis marți, după ce fusese oprit luni din cauza protestului, iar vehiculele au fost forțate să facă ocoluri lungi.

Șaizeci de asociații ale oamenilor de afaceri din SUA și Canada au cerut încetarea protestului.

Premierul canadian Justin Trudeau i-a acuzat pe manifestanți că au încercat să „blocheze economia”.

Foto: CTV News Ottawa

Pe de altă parte, demonstranții din Ottawa s-au confruntat cu furia locuitorilor din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri