Caută
Close this search box.

Evacuarea civililor din Donbas, văzută de SUA ca un act cinic, care anunţă ofensiva militară a Rusiei

rusia

Washingtonul a descris vineri drept o manevră cinică anunţul evacuării către Rusia a civililor din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei, acţiune în care Statele Unite văd pregătiri ale unei ofensive militare a Rusiei, transmite AFP.

”Este cinic şi crud să foloseşti fiinţe umane ca pioni pentru deturnarea atenţiei lumii de la faptul că Rusia îşi consolidează trupele în vederea unui atac”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat, prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

”Aceste anunţuri constituie noi tentative de a masca, prin minciuni şi dezinformare, faptul că Rusia este agresorul în acest conflict”, a mai comentat acesta, potrivit Agerpres.

Liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk, cele două provincii din Donbas, au anunţat mai devreme începerea evacuării populaţiei civile către Rusia, de teama unei invazii a armatei ucrainene, intenţii negate de autorităţile de la la Kiev, după ce în ultimele zile s-au înmulţit încălcările armistiţiului de-a lungul liniei de contact ce separă forţele ucrainene de cele separatiste, care se acuză reciproc pentru aceste încălcări.

Kievul şi Washingtonul acuză Moscova că pregăteşte o invazie în Ucraina sau o provocare prin care să justifice o invazie, ceea ce Rusia de asemenea neagă în continuare, în timp ce, potrivit SUA, circa 190.000 de militari ruşi sunt în apropierea graniţei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri