Caută
Close this search box.

„Fantoma Albă” se pensionează de la conducerea Jandarmeriei Române

fantoma albă

Colonelul Cătălin Paraschiv, alias „Dirijorul în Alb“ sau „Fantoma Albă”, devenit notoriu la protestul Diasporei, din 10 august 2018, se pensionează.

Potrivit adevarul.ro, Paraschiv reclamă în cererea de pensionare modul de conducere al Jandarmeriei, despre care spune că „este bazat pe cleptocraţie avidă şi greţoasă, iar nedreptatea este inoculată psihic“.

„Motivarea în fapt a demersului meu se referă la următoarele aspecte: în ultima perioadă de timp, modul de conducere a Jandarmeriei Române este bazat pe cleptocraţie, o cleptocraţie avidă, greţoasă, născută din cel mai pur oportunism politic, iar nedreptatea şi inechitatea sunt inoculate psihic, ducând cu gândul la experimente psihologice de laborator, menite să scoată în relief rezilienţa militară”, arată colonelul Paraschiv, în cererea de pensionare, potrivit adevarul.ro.

Sursa citată mai arată că Paraschiv i-a mai spus șefului Jandarmeriei că „funcţia socială a valorii este fracturată de arivismul şi ambiţia egoistă a comenzii instituţiei pe care o conduce”.

„Nu comentăm motivele personale pentru care ofiţerul a luat această decizie, dar apreciem cariera de 31 de ani în care a îndeplinit atribuţii importante în cadrul Jandarmeriei, de la comandant de pluton la comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Referitor la semnalările privind aspecte ale activităţii curente, vă asigurăm că acestea au fost analizate şi au fost dispuse măsuri conform prevederilor legale, strategiilor şi resurselor instituţionale”, se arată într-un răspuns oficial al Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri