Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Nicuşor Dan a reuşit să blocheze şi Cartierul Justiţiei

gabriela firea

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, ministrul Familiei, îl atacă pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe care îl acuză că a reuşit să blocheze şi Cartierul Justiţiei, astfel că ”toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiştii din Ministerul Justiţiei, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt la un pas de a fi fost în zadar”.

Firea anunţă că, de săptămâna trecută, s-a decis constituirea unui comitet interministerial, care să deblocheze proiectul Cartierul Justiţiei, iar premierul Nicolae Ciucă a desemnat-o să coordoneze acest comitet, în calitate de fost primar general al Capitalei.

”Frig şi mizerie cum este de un an şi jumătate în Bucureşti nu a fost niciodată, în ultimii 5 ani! În plus, toate investiţiile mari sunt oprite, inclusiv una care putea să “duduie”. Şi aceasta este blocată, pe lângă pasajul Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea, Ciurel sau blocurile sociale.

Sunt în pericol fonduri importante de la Banca Mondială puse la dispoziţie României! Nicuşor Dan a reuşit să blocheze şi „Cartierul Justiţiei”! Toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiştii din Ministerul Justiţiei, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt la un pas de a fi fost în zadar. 250 de milioane de dolari se vor pierde şi în loc să avem un complex modern în centrul Bucureştiul rămânem tot cu o groapă insalubră”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Firea spune că nu crede că este vreun bucureştean care să nu cunoască zona Esplanada, de pe Bulevardul Unirii, lângă Biblioteca Naţională, peste drum de Tribunalul de la fostul magazin „Junior”.

”Construcţia a fost abandonată după ’89 şi a devenit o groapă de gunoi, în mijlocul oraşului. Guvernul a aprobat prelungirea perioadei în care poate fi atras avansul de 2,5 milioane de dolari.

Banii au fost promişi de către Banca Mondială, prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, încă din anul 2019 pentru ca Ministerul Justiţiei să poată începe lucrările.

Cu aceşti bani, trebuie plătite studiile geotehnice, exproprierile, planificat şi proiectat managementul proiectului. Visul s-a transformat în coşmar dintr-un motiv simplu: Nicuşor Dan s-a încăpăţânat să suspende Planurile Urbanistice Zonale de sector.

Banii nu au putut fi atraşi până la sfârşitul anului 2021 pentru că toate documentele pe care Ministerul Justiţiei le-a obţinut până la suspendarea PUZ Sector 3 nu au mai fost valabile”, afirmă prim-vicepreşedintele PSD.

Potrivit Gabrielei Firea, ”proiectul de 250 de milioane de euro nu mai are reglementare urbanistică, iar certificatul de urbanism emis la sfârşitul lunii septembrie 2021 obligă Ministerul Justiţiei să obţină un nou Plan Urbanistic de Detaliu pentru Cartierul Justiţiei”.

”Guvernul României, prin Ministerul de Finanţe, a reuşit să obţină încă un an pentru atragerea avansului. De săptămâna trecută, s-a decis constituirea unui comitet interministerial care să deblocheze proiectul Cartierul Justiţiei.

Premierul Nicolae Ciucă m-a desemnat să coordonez acest comitet, în calitate de fost primar general al Capitalei. Nici o bancă din lume nu va ţine sute de milioane de euro blocate cu anii. România şi Bucureştiul nu trebuie să rateze această şansă de dezvoltare doar pentru mofturile unui personaj care ocupă vremelnic scaunul de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri