Caută
Close this search box.

Înregistrarea ședinței USR în care Cioloș a amenințat cu demisia: ”Eu îmi depun mandatul luni dacă programul ăsta nu e votat”

dacian cioloş

USR este într-o criză de proporții după ce partidul a votat, duminică, publicarea înregistrării cu declarația lui Dacian Cioloș despre o eventuală demisie.

În înregistrarea, publicată de G4media, se aude cum președintele USR, Dacian Cioloș, le-a transmis colegilor din conducerea partidului, în şedinţa de joi, în care a prezentat programul său de preşedinte, că dacă programul nu va fi votat, va demisiona:

Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți , că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Cioloș, conform înregistrărilor.

Acesta a precizat că pentru el nu există altă soluție decât demisia în cazul unui vot negativ și a precizat că gestul său nu trebuie privit ca o formă de presiune:

Dacă programul e respins, deci, sigur, una e să discutăm anumite amendamente, dar eu ca președinte mi-am câștigat mandatul prin votul membrilor promițându-le că pot să fac niște lucruri și pot să fac lucrurile ălea cu susținerea BN-ului. BN-ului îi pot prezenta un program pe care să mi-l accepte. Dacă programul ăsta e respins luni, deci dacă nu am o susținere în BN pentru programul ăsta atunci iau în considerare să-mi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac. În sensul ăsta am zis la început și de coabitare… (…) Evident, puteți să nu votați dar rezultatul e același pentru mine, dacă nu trece programul ăsta și aveți, încă o dată, dreptul și legitimitatea să-l respingeți pentru că așa e în democrație doar că eu îmi asum consecințele și îmi depun mandatul. Să nu o luați ca o amenințare sau presiune, dar nu pot să spun altceva dacă nu pot să fac lucrurile respective”, a mai spus Cioloș.

Citește și: Cătălin Drulă vrea să preia USR dacă Cioloș își dă demisia

Duminică a avut loc o şedinţă de urgenţă în partid, la inițiativa liderului Dan Barna, pentru a se lua o decizie în legătură cu publicarea controversatei înregistrări.

În ședința de joi seara a partidului, Dacian Cioloș a prezentat un program de reformă, pe care reprezentanții USR nu l-au acceptat, în schimb Cioloș, liderul USR ar fi amenințat că își dă demisia dacă programul sau nu este implementat. Pentru a adopta reformele, Dacian Cioloş are nevoie de Biroul Naţional al partidului, însă echipa lui Barna are majoritate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri