Caută
Close this search box.

Întâlnire Iohannis – Cîţu – Ciolacu: Şedinţa specială a Parlamentului, pe tema situaţiei din Ucraina, se va finaliza cu adoptarea unei declaraţii de condamnare

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, au discutat la Cotroceni, despre convocarea unei şedinţe speciale a Parlamentului pe tema războiului din Ucraina declanşat de Federaţia Rusă, susţin surse politice pentru News.ro.

Parlamentul va adopta săptămâna viitoare o declaraţie prin care va condamna agresiunea militară rusă în Ucraina. În textul declaraţiei vor fi menţionate şi sancţiunile financiare pe care SUA şi UE le vor impune asupra Rusiei, susţin sursele citate.

De asemenea, toţi liderii coaliţiei de guvernare vor semna o declaraţie comună prin care îşi vor declara solidaritatea faţă de poporul ucrainean şi vor condamna faptul că Federaţia Rusă nu respectă dreptul internaţional.

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că nu se impune decretarea stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, deşi conflictul din Ucraina se întinde până aproape de graniţa României, potrivit surselor din coaliţia de guvernare.

Parlamentul avea deja programată încă de marţi o şedinţă, în 1 martie, pentru a adopta o declaraţie politică de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri