Israelul se va echipa cu un nou sistem antirachetă cu laser în termen de un an, a anunţat marţi, 2 februarie, premierul israelian Naftali Bennett.

Luând cuvântul la deschiderea unei conferinţe anuale a Centrului de cercetare pentru securitatea naţională (INSS), Naftali Bennett a prezentat acest proiect „care va permite pe termen mediu şi lung să înconjoare Israelul cu un zid laser care să-l protejeze de rachete, proiectile, drone şi alte ameninţări“, informează Ziare.com.

Ministerul israelian al Apărării a anunţat în iunie că a folosit un laser aeropurtat într-o serie de teste.

Noul sistem de laser, instalat la bordul unui mic avion civil, poate viza orice obiect zburător, inclusiv „drone, obuze, proiectile, rachete balistice“, a indicat la cea dată Yaniv Rotem, director de cercetare şi dezvoltare la Ministerul israelian al Apărării.

Tehnologia, dezvoltată de Ministerul Apărării şi compania israeliană Elbit Systems, foloseşte tehnicile de detectare aeriană ale armatei apoi propulsează un fascicul laser de 100 de kilowaţi în direcţia ţintei, le-a explicat Yaniv Rotem jurnaliştilor.

În iunie, ministerul estimase că va fi operaţional în trei sau patru ani, în timp ce premierul Bennett a dat asigurări marţi că va fi gata „într-un an“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.