Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis anunţă că vineri, împreună cu Polonia, România organizează un summit extraordinar B9

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a hotărât împreună cu omologul polonez, Andrzej Duda, organizarea vineri, la Varşovia, a unui summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), în contextul situaţiei de securitate din regiune.

„Am discutat astăzi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acţiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internaţional. În consecinţă, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varşovia, un summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru şi pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina!”, a scris şeful statului, pe Facebook, conform Agerpres.

Anterior, într-o postare pe Twitter, preşedintele Iohannis informa că a discutat la telefon cu omologul polonez cu privire la situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre în urma acţiunilor Rusiei, cât şi despre măsurile comune care urmează să fie luate în cadrul NATO şi în formatul Bucureşti 9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri