Caută
Close this search box.

Kremlinul avertizează că operaţiunea militară rusă din Ucraina va dura cât timp este nevoie

Kremlinul a transmis joi că operaţiunea militară împotriva Ucrainei va dura cât timp este nevoie, în funcţie de „rezultatele” sale şi de „pertinenţa” sa, considerând că cetăţenii ruşi susţin această ofensivă, relatează AFP şi Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai spus jurnaliştilor că Moscova are ca obiectiv să impună un „statut neutru” Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi eliminarea „naziştilor” care în opinia sa se află în această ţară.

El a mai afirmat că nimeni nu vorbeşte de ocuparea Ucrainei şi că este „inacceptabil” să se folosească acest cuvânt în legătură cu operaţiunea militară a Rusiei.

Peskov a declarat de asemenea că este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Kremlinul „a prevăzut” că pieţele ruse vor suferi de pe urma unei „reacţii emoţionale” după ofensiva asupra Ucrainei, dând asigurări că este o perioadă „trecătoare”.

„Pentru ca această perioadă emoţională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare”, a declarat Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri