Caută
Close this search box.

Lavrov justifică invazia spunând că Rusia vrea ca poporul ucrainean să fie independent

serghei lavrov

Rusia dorește ca poporul ucrainean să fie independent și să aibă posibilitatea de a-și alege liber destinul, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

Ministrul rus le-a spus reporterilor că poporul ucrainean trebuie să aibă acum șansa să-și aleagă propriul viitor. Acesta a acuzat națiunile occidentale că militarizează în mod deliberat țara.

„Suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, de îndată ce forţele armate ucrainene vor asculta apelul nostru şi vor depune armele”, a declarat Lavrov, într-o conferinţă de presă, la o zi după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, scrie Digi24.

Lavrov a mai spus că Rusia va asigura demilitarizarea Ucrainei, dar nu vede nicio posibilitate de a recunoaște actualul guvern ucrainean ca fiind democratic. Acesta a spus că Moscova nu vrea ca „neonaziştii” să guverneze Ucraina.

Lavrov a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mințit când a spus că este gata să discute despre statutul neutru al Ucrainei.

Înaintea conferinței de presă, ministrul rus de externe s-a întâlnit cu reprezentanți din cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri