Caută
Close this search box.

Londra către Moscova: NATO nu îşi va schimba politica uşilor deschise

londra

Ucraina se află pe drumul aderării la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Londra a transmis Kremlinului că organizaţia nu îşi va schimba politica uşilor deschise, a declarat ministrul apărării al Regatului Unit, Ben Wallace, informează Reuters.

„Rămânem o organizaţie a uşilor deschise”, a spus Ben Wallace de la sediul NATO. „Am transmis foarte clar Kremlinului că ţările sunt cele care aleg NATO. NATO nu trebuie să caute ea ţări” care să adere la ea, a adăugat el, citat de Agerpres.

Potrivit lui Wallace, NATO are dreptate să răspundă la masarea de către Rusia a circa 150.000 de soldaţi, potrivit estimărilor ministrului britanic, la frontiera cu Ucraina. „Aceasta este o adevărată provocare pentru Europa”, a atenţionat Wallace.

NATO şi-a însărcinat comandanţii militari să stabilească detaliile pentru desfăşurarea de grupuri de luptă în flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice drept răspuns la acumularea de trupe ruse la frontierele Ucrainei, a anunţat miercuri Jens Stoltenberg. Chiar dacă trupele ruse se vor retrage acum, evenimentele recente au arătat că NATO trebuie să ia în considerare schimbări pe termen lung în distribuţia sa de forţe în Europa, a apreciat şeful Alianţei Nord-Atlantice.

NATO are desfăşurate în prezent patru unităţi de luptă multinaţionale cu un efectiv de circa 5.000 de militari în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, conduse de SUA, Germania, Canada şi Marea Britanie. Ele sunt menite să le asigure trupelor NATO suplimentare timpul necesar pentru a ajunge la linia frontului în caz de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri