Caută
Close this search box.

MAI: Peste 11.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4 milioane de lei, aplicate în ultimele 24 de ore

A furat maşina unei femei, a condus-o, deşi nu are permis, şi a alimentat de la o staţie peco, fără a plăti

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în cadrul misiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, peste 11.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 4 milioane de lei.

„Sâmbătă, angajaţii IGSU au efectuat 27 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate patru obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.000 lei”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, duminică, AGERPRES.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate şapte persoane şi s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru 1.294 de persoane.

Structurile MAI au intervenit, sâmbătă, la 4.514 evenimente, 2.789 dintre misiuni fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.725 de intervenţii în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, au fost sesizate 758 de posibile infracţiuni, dintre care peste 25% au fost sesizate din oficiu.

„În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din structurile de investigaţii criminale şi dispozitivele de ordine publică au fost prinşi în flagrant 150 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 156 de fapte penale, şi au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care s-au dispus măsurile legale”, arată sursa citată.

Efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuţiilor de serviciu au prins în flagrant opt autori de infracţiuni.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 30 de persoane.

„În ultimele 24 de ore au continuat şi acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie, astfel că pentru abaterile constatate au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 783 de permise de conducere şi au fost retrase 315 certificate de înmatriculare”, precizează MAI.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane.

Sâmbătă, frontiera de stat a fost tranzitată de 120.956 de persoane şi de 37.537 de mijloace de transport. Poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 74.400 lei.

De asemenea, au fost depistaţi 41 de migranţi ilegali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri