Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, întrebat despre o eventuală demisie a ministrului Energiei Virgil Popescu solicitată de unii reprezentanţi ai PSD, că evaluarea miniştrilor o face premierul.

„Evaluarea miniştrilor nu o face coaliţia, asta dacă vrem să trăim într-o ţară normală. Evaluarea miniştrilor o face primul-ministru. Dacă premierul face o evaluare şi vine cu ea în coaliţie, eventual facem alte propuneri sau alte discuţii. Dar într-o logică administrativă şi într-o ţară europeană normală cam aşa se întâmplă. Există păreri, dar decizia aparţine întrotdeauna primului-ministru”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută în localitatea ieşeană Târgu Frumos.

Ciolacu a precizat că va cere colegilor din PSD să voteze împotriva moţiunii simple pe care USR a depus-o în Parlament împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„La moţiunea simplă vom stabili poziţia PSD. Facem parte din coaliţie şi categoric vom vota împotrivă. Aşa voi propune colegilor mei”, a adăugat Ciolacu.

Cât priveşte cererea de demisie a ministrului Muncii Marius Budăi, venită din partea unor reprezentanţi PNL, Ciolacu a spus că nu a auzit despre o asemenea solicitare. Liderul PSD Marcel Ciolacu a adăugat că ministrul Budăi face ce scrie în programul de guvernare, dar face şi ce a promis PSD.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis precizări, conform News.ro, ”în urma apariţiei unor speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”.

”Schimbarea unui ministru este responsabilitatea prim-ministrului şi nu a fost pus în discuţie un astfel de subiect”, a transmis Dan Cărbunaru.

Surse politice citate de Antena 3 susţineau că PNL vrea să propună în coaliţie remanierea ministrului Muncii, Marius Budăi, care insistă cu declaraţii referitoare la creşterea pensiilor şi renegocierea procentului din PNRR alocat acestora. Liderul partidului Florin Cîţu a precizat joi că evaluarea miniştrilor este atributul premierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.