Caută
Close this search box.

O rachetă SpaceX a lansat pe orbită un satelit spion

O rachetă SpaceX Falcon 9 a lansat miercuri pe orbită un satelit spion pentru Forţele Spaţiale ale Statelor Unite, a anunţat National Reconnaissance Office (NRO), responsabil cu proiectarea şi gestionarea reţelei de sateliţi militari americani, informează AFP și preluată de Digi24.

Racheta care transporta satelitul NROL-87 a fost lansată la ora locală 12:27 (20:27 GMT) de la baza militară Vandenberg din California. Satelitul a fost amplasat cu succes pe orbită înainte ca racheta să revină în siguranţă la bază, a anunţat NRO printr-un comunicat.

„Satelitul NROL-87 a fost proiectat, construit şi este operat de NRO în cadrul misiunii sale de recunoaştere spaţială”, a indicat această agenţie de informaţii militare fără a oferi alte detalii, invocând „secrete de apărare”.

NRO, care depinde de Pentagon şi monitorizează traficul maritim internaţional şi comunicaţiile adversarilor Statelor Unite, a precizat că acesta este primul satelit lansat anul acesta, însă este al 17-lea lansat în ultimii doi ani. Satelitul este destinat în special comandamentului serviciului Forţelor Spaţiale cu sediul în Los Angeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri