Caută
Close this search box.

Oficial ucrainean: Peste 200 de civili uciși de la începutul războiului. Cifre semnificativ mai mari decât cele raportate de ONU

Avocatul poporului guvernului ucrainean, Lyudmyla Denysova, spune că peste 210 de civili ucraineni au fost uciși și peste 1.100 au fost răniți în invazia Rusiei, relatează BBC.

Cifrele diferă de rapoartele ONU. Cel puțin 64 de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina, a anunțat duminică ONU, citat de CNN.
„Cu o cruzime nevăzută, inamicul distruge clădiri rezidențiale, spitale, grădinițe și școli, luând dreptul de a trăi fiilor și fiicelor pământului ucrainean, inclusiv copiilor”, a spus ea într-o postare pe rețelele de socializare.

Denysova a oferit exemple ale unora dintre morți civili, inclusiv un copil ucis în bombardarea unui spital din Kiev și o femeie ucisă după ce o rachetă a lovit o clădire rezidențială din Harkov.

Ea a cerut ca Rusia să fie „pedepsită aspru pentru aceste crime”.

„Ucraina notează toate aceste fapte și le va transmite tribunalului militar de la Haga”, a spus ea.

Ucraina și-a depus cererea împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție, a anunțat duminică președintele Volodimir Zelenski, într-o postare pe Twitter.

„Rusia trebuie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm o decizie urgentă care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum și ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, a afirmat Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri