Caută
Close this search box.

OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Estul Europei

omicron

Un nou val de infecții Omicron se îndreaptă spre Estul Europei, avertizează Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Reuters. În ultimele două săptămâni, în țări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina s-a dublat numărul persoanelor infectate.

Organizația Mondială a Sănătății ]ndeamnă autoritățile să grăbească vaccinarea anticoronavirus după ce un nou val de infecții cauzate de varianta Omicron a coronavirusului se îndreaptă spre estul Europei. Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au finalizat seria de vaccinuri COVID-19, a spus directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a declarat Hans Kluge, potrivit Mediafax.

Declarația vine într-un moment în care mai multe țări europene, inclusiv Cehia și Polonia, au sugerat că luna viitoare vor relaxa restricțiile privind COVID-19 dacă numărul zilnic de infecții continuă să scadă.

Cu toate acestea, OMS a subliniat necesitatea continuă a unor măsuri precum testarea rapidă și purtarea măștii, precizând că peste 165 de milioane de cazuri COVID-19 au fost înregistrate până în prezent în regiunea europeană a OMS, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri