Caută
Close this search box.

Patinatoarea vedetă a JO Beijing, rusoaica Kamila Valieva, găsită dopată

Medicii au găsit o substanţă interzisă în sângele rusoaicei Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic, luni la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, transmite miercuri EFE.

După cum a anunţat miercuri ziarul rus Sport-Express, substanţa detectată este un medicament folosit pentru combaterea problemelor cardiace, care nu contribuie la îmbunătăţirea performanţelor sportive.

Din cauza acestui test pozitiv, ceremonia de acordare a medaliilor în proba pe echipe a concursului de patinaj artistic de la JO 2022 nu a mai avut loc.

Valieva, campioană a Europei la vârstă de 15 ani, şi alţi patinatori ruşi nu s-au antrenat miercuri în vederea competiţiei individuale, potrivit TVR.

Valieva, considerată în unanimitate noua ţarină a patinajului artistic, a făcut senzaţie la Beijing reuşind o săritură cvadruplă, în condițiile în care are în palmares și două sărituri cvadruple.

Rusia a obţinut până acum unsprezece medalii la JO 2022: două de aur, trei de argint şi şase de bronz. Sportivii ruşi concurează sub drapel neutru în competiţia din capitala Chinei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri