Caută
Close this search box.

Peste 4.300 de ruşi au murit în războiul din Ucraina până acum. Kievul a lansat un site pentru familiile prizonierilor: ”De-acum mamele ruse îşi pot căuta fiii militari”

Aproximativ 4.300 de ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei, a anunţat ministrul delegat însărcinat cu Apărarea Hanna Malyar şi a subliniat că acest bilanţ urmează să fie precizat ulterior, relatează AFP.

Ea anunţă, într-o postare pe Facebook, că Rusia a suferit, de asemenea, pierderi materiale importante în Ucraina.

Forţele ucrainene au distrus 146 de tancuri, 27 de avioane şi 26 de elicoptere ruseşti, estimează ea.

Guvernul ucranean a lansat o platformă pe care anunţă militarii ruşi ucişi sau luaţi prizonieri în Ucraina, destinată familiilor acestora.

”De-acum mamele ruse îşi pot căuta fiii militari pe acest site”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter diplomatul ucranean Oleksandr Şerba, care postează un link către site-ul 200rf.

Acest site a fost lansat de către Ministerul ucranean de Interne, potrivit publicaţiei ucrainene Pravda.

Site-ul este scris în limba rusă şi are ca scop să înregstreze militarii ruşi ucişi sau luaţi prizoneri oe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei ruse.

Pe site sunt postate înregistrări video cu militari sau documente de identitate.

”Nu toate datele sunt disponibile deocamdată”, deoarece ”sunt prea multe nume”, scrie diplomatul.

De asemenea, unii dintre morţi nu au putut fi identificaţi, scrie el.

Ziarul francez Le Monde scrie că acest site are, de asemenea, un scop politic – şi anume să umanizeze Ucraina, având în vedere că Rusia nu comunică numărul morţilor din tabăra rusă, şi să amintească pierderile suferite de Rusia în această invazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri