Caută
Close this search box.

Polonia va pune la dispoziție un tren pentru transportul răniților din Ucraina

Polonia va pune la dispoziție un tren special pentru a transporta răniții din Ucraina la diferite spitale din Varșovia, a declarat sâmbătă un oficial polonez, relatează CNN.

„Polonia nu uită de ajutorul pentru Ucraina. Avem un tren pentru răniții care au avut de suferit în urma operațiunilor militare ale Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Stanisław Żaryn, purtător de cuvânt al ministrului coordonator al serviciilor speciale, într-o postare pe Twitter.

Zeci de mii de oameni au fugit din calea războiului în Polonia
Zeci de mii de refugiaţi din Ucraina au sosit în Polonia după ce au fugit de atacurile ruse, a anunţat sâmbătă guvernul polonez, informează dpa, citată de Agerpres. Majoritatea sunt femei şi copii, dar sunt şi bărbaţi peste 60 de ani şi băieţi sub 16 ani, în afara vârstei de recrutare a bărbaţilor în Ucraina aflată în război.

Polonia poate procesa până la 50.000 de refugiaţi din Ucraina în fiecare zi la frontieră, a mai spus el.

Potrivit unui reporter al dpa, la punctul de trecere a frontierei Medyka-Shegyni, refugiaţii, mulţi dintre care se deplasează pe jos, aşteaptă ore în şir pentru a putea trece frontiera.

Mii de oameni s-au înghesuit în Gara din Liov, în încercarea de a găsi locuri în trenurile care pleacă spre Polonia. Ucrainenii din orașul Liov, aflat în vestul țării, se tem că tancurile rusești vor ajunge și la porțile orașului lor, așa cum s-a întâmplat la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri