Caută
Close this search box.

Putin și-ar fi informat generalii că invadează Ucraina săptămâna viitoare

putin

Statele Unite ar fi aflat că președintele rus a decis să invadeze Ucraina și că Vladimir Putin a transmis armatei ruse această decizie, potrivit unor oficiali din domeniul Apărării, citați de jurnalistul PBS News, Nick Schifrin.

Americanii se așteaptă ca invazia să aibă loc săptămâna viitoare, potrivit sursei citate. Asaltul rusesc ar urma să fie inițiat prin bombardamente și atacuri cibernetice, urmate de o invazie care ar avea ca scop schimbarea regimului de la Kiev.

Informația a fost furnizată de Nick Schifrin, un cunoscut jurnalist american, corespondent de război, potrivit Ziare.com.

„SUA consideră că președintele rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina și a comunicat această decizie armatei ruse, îmi spun trei oficiali occidentali și ai Apărării”, a scris Nick Schifrin pe Twitter în seara zilei de vineri, 11 februarie.

„Oficialii americani anticipează o campanie îngrozitoare, sângeroasă, care va începe cu două zile de bombardamente aeriene și război electronic, urmate de o invazie, cu posibilul scop al schimbării regimului”, a adăugat Schifrin.

Și cunoscuta jurnalistă CNN, Christiane Amanpour, a confirmat că o sursă i-a transmis că Vladimir Putin a dat undă verde pentru invadarea Ucrainei chiar săptămâna viitoare.

Publicația germană Der Spiegel, citată de Ziare.com, a scris că CIA și serviciile militare de informații ale SUA au emis un avertisment urgent către aliații NATO că un atac al Rusiei asupra Ucrainei ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare, mai exact miercuri, pe 16 februarie.

Americanii ar fi furnizat aliaților rutele pentru invazia rusească, unitățile ruse individuale și sarcinile pe care acestea urmează să și le asume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri