Caută
Close this search box.

Rusia acuză UE de comportament ostil și amenință cu „consecințe periculoase”

Kremlinul a acuzat luni Uniunea Europeană de comportament ostil față de Rusia, afirmând că livrările de armament către Ucraina sunt periculoase și destabilizatoare, amenințând cu „consecințe mult mai periculoase”, relatează Reuters.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a formulat acuzațiile în timpul unei conferințe de presă privind începerea negocierilor de pace între Rusia și Ucraina.

„Aprovizionarea cu arme și muniții pe teritoriul Ucrainei, din punctul nostru de vedere poate și va deveni un factor extrem de periculos și destabilizator, care în niciun caz nu va contribui nici la stabilitate în Ucraina, nici la restabilirea ordinii”, a declarat Peskov, citat de agenția rusă TASS.

El a declarat de asemenea că pe termen lung mișcarea UE ar putea avea „consecințe mult mai periculoase”.

Peskov a declarat de asemenea că faptul că Uniunea Europeană sprijină militar Ucraina arată că Rusia a avut dreptate când a decis să o invadeze pentru a o „demilitariza”.

Comentariile purtătorului de cuvânt ale președintelui Vladimir Putin vin după ce UE a anunțat în urmă cu o zi că va aloca 450 de milioane de euro pentru armament destinat Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri