Caută
Close this search box.

Rusia îl expulzează pe Bart Gorman, adjunctul ambasadorului SUA la Moscova

bart gorman

Ambasadorul adjunct al SUA la Moscova, Bart Gorman, a fost expulzat de autoritățile ruse, transmite presa internațională, citând agenția rusă de știri RIA.

SUA urmează să vină cu un răspuns oficial la mișcarea Moscovei.

„Rusia l-a expulzat pe adjunctul șefului misiunii în Rusia, Bart Gorman. Gorman este al doilea cel mai înalt oficial al Ambasadei SUA la Moscova, după ambasador, și un membru-cheie al echipei de conducere a Ambasadei.

Acțiunile Rusiei au dus misiunea diplomatică SUA la un nivel de personal mult sub cel al misiunii ruse în Statele Unite”, a informat Departamentul de Stat american.

Ultima frază sugerează că SUA vor proceda la o măsură proporțională, la Washington. Potrivit ambasadei americane, „solicitarea Rusiei ca viceambasadorul nostru, Bart Gorman, să părăsească țara sporește tensiunile. Se va da răspunsul corespunzător”.

Nu este clar, momentan, motivul explulzării, notează BBC, citată de Antena 3.

Informația privind expulzarea lui Gorman, care se afla la post de mai puțin de trei ani, a apărut după ce ambasadorul rus la Moscova, John Sullivan, a vizitat Ministerul rus de Externe.

De asemenea, această inițiativă a Moscovei vine în ziua în care Kremlinul a anunțat că a trimis răspunsul său scris la propunerile înaintate de SUA și NATO în urmă cu aproximativ trei săptămâni, la solicitarea expresă a Rusiei, cu referire la preocupările sale de securitate.

În răspunsul trimis, Moscova cere ca SUA să își retragă toate trupele și armele din Europa Centrală și de Est și din Ţările Baltice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri